nieuws

Verkoop woningen fase drie Sterrenberg begint

regios

De verkoop van vijftien eengezinswoningen onder de naam De Hoven in project Sterrenberg in Huis ter Heide is gisteren begonnen. Hiermee begint fase drie van dit woningbouwproject.

Verkoop woningen fase drie Sterrenberg begint

De eengezinswoningen in De Hoven liggen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. Ze grenzen aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de jaren dertig, met erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk.

De eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3 en een vrije achtertuin. De verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf 219.500 euro vrij op naam. Vijf woningen in De Hoven worden standaard gebouwd volgens het energienota-nul principe. Het doel hiervan is om de woonlasten te minimaliseren en de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning te reduceren. Alle woningen in De Hoven kunnen optioneel worden gebouwd als energienota-nul woning.

De bouw van de woningen begint naar verwachting in het voorjaar van 2014. Eerder zijn al 33 woningen en 24 appartementen gebouwd, terwijl op dit moment 36 appartementen en zes woningen in aanbouw zijn. Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen gebouwd, waarvan op dit moment bijna de helft klaar of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.

Reageer op dit artikel