nieuws

Verhuur studentencomplex Blue-Gray begonnen

regios

Onder de naam Blue-Gray is de voorinschrijving gestart voor de verhuur van 348 studentenappartementen naast het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Naar verwachting worden de appartementen vanaf het begin van het tweede kwartaal van 2014 opgeleverd.

Verhuur studentencomplex Blue-Gray begonnen

Blue-Gray is het eerste gebouw van de campusontwikkeling naast het AMC-terrein, waar in de toekomst in totaal maximaal 1.200 wooneenheden gerealiseerd kunnen worden. Naast studentenhuisvesting voorziet de toekomstige campus ook in woon- en bedrijfsruimte voor de medische/verzorgende beroepen van het AMC en de ernaast gelegen Hogeschool van Amsterdam.

De ontwikkeling Blue-Gray betreft de transformatie van een voormalig leegstaand kantoorpand in het zuidelijk deel van het kantorengebied Amstel III. Het is de eerste stap in de gebiedstransformatie van Amstel III naar een levendige gemengde stadswijk. De transformatie van het kantoor is daarnaast onderdeel van de leegstandsaanpak van de gemeente Amsterdam.

Initiatiefnemers van Blue-Gray zijn de heer Tilma, de Katwijkse Exploitatie Maatschappij en Stadium Capital Partners. De ontwikkeling en de voorbereiding van de verhuur en het beheer worden begeleid door het TransformatieTeam.nl.

Reageer op dit artikel