nieuws

Nieuwe directie woningcorporatie Laurentius

regios

De Bredase woningcorporatie Laurentius krijgt per 1 november een nieuwe directie. De oude top werd vorig jaar weggestuurd wegens fraude, wangedrag en integriteitschendingen. Dat maakte Laurentius dinsdag bekend.

Nieuwe directie woningcorporatie Laurentius

Interim-directeur Karin Rosielle stopt. De nieuwe algemeen directeur is Marie-Thérèse Dubbeldam, die eerder topfuncties bekleedde bij verschillende woningcorporaties in Limburg. Laurentius staat sinds 2012 onder verscherpt toezicht vanwege financiële problemen. Algemeen directeur Walter Vermeulen werd bovendien aangehouden voor oplichting. Onder zijn leiding werden er vanaf 2004 ten minste acht zogenoemde ABC-transacties gesloten. Onroerend goed in Zeeland en Brabant werd in korte tijd twee keer verkocht met een flinke waardestijging, waarbij Laurentius de hoogste prijs betaalde. Het vermoeden bestaat dat de corporatie voor miljoenen is benadeeld. Vermeulen zou zich contant hebben laten belonen door een projectontwikkelaar.

Reageer op dit artikel