nieuws

Nieuwe Borg gaat strijd aan met Laurentius

regios

Nieuwe Borg verweert zich tot het uiterste tegen de ‘ongefundeerde’ fraudebeschuldiging door woningcorporatie Laurentius. Dat laat de Limburgse projectontwikkelaar weten nadat Laurentius aangifte deed wegens oplichting.

Nieuwe Borg gaat strijd aan met Laurentius

De Bredase corporatie denkt voor tientallen miljoenen euro’s te zijn benadeeld bij ingewikkelde grond- en vastgoedtransacties. Daarvoor deed Laurentius aangifte tegen Nieuwe Borg, haar eigen voormalige directeuren Walter Vermeulen en Joop Peijen, voormalig president-commissaris Jolanda Roelen en architectenbureau Van Aken.

‘Wij herkennen ons volstrekt niet in deze aantijgingen. Ook uit de forensisch onderzoeken, waarin wij medio maart zijn gekend, volgt niets wat deze aantijgingen zou kunnen rechtvaardigen’, aldus Nieuwe Borg in een verklaring op zijn website. Sinds de financiële problemen bij Laurentius naar voren kwamen zijn Laurentius en Nieuwe Borg in discussie over de nakoming van de contractuele bouwverplichtingen van Laurentius voor de projecten in Roermond, Gilze en Tilburg. Tot enkele dagen geleden hebben partijen op verzoek van Laurentius nog gepoogd een minnelijke schikking te treffen.’

‘Nu er geen minnelijke oplossing tot stand is gekomen, zal Nieuwe Borg via juridische weg Laurentius alsnog aan haar contractuele bouwverplichtingen houden in voornoemde projecten. Nieuwe Borg zal zich ook tot het uiterste verweren tegen de ongefundeerde aantijgingen en ziet elk onderzoek daarvoor met het volste vertrouwen tegemoet.’

Reageer op dit artikel