nieuws

Nieuwbouw verzorgingshuis Frion begint

regios

De nieuwbouw voor verzorgingshuis Frion aan de Staatsmanlaan in de Zwolse wijk Ittersumerlanden is begonnen. Het pand is ontwikkeld door zorgvastgoedontwikkelaar ZorgID, onderdeel van VolkerWessels Vastgoed. Frion gaat het pand huren van Woningstichting SWZ, die eigenaar wordt van het vastgoed.

Nieuwbouw verzorgingshuis Frion begint

Voor de bouwvak is begonnen met het slopen van de twee gebouwvleugels, waar de cliënten van Frion waren gehuisvest. Het middelste bouwdeel, waarin tot voor kort ‘De Bocht’ was gevestigd, wordt gehandhaafd. Er worden in totaal 29 appartementen gebouwd, verdeeld over beide zijden van dit bestaande bouwdeel.

De nieuwbouw voor Frion is onderdeel van de derde en laatste fase van Ittersumerlanden. SWZ is hier samen met de gemeente Zwolle bezig met wijkvernieuwing. Ook worden in de derde fase 27 eengezinswoningen en zeven appartementen aan de wijk toegevoegd. Fase één en twee bestonden uit de renovatie van de bestaande eengezinswoningen.

Reageer op dit artikel