nieuws

Herontwikkeling Knoopkazerne stap dichterbij

regios

Directeur Vastgoed Farid Azarkan van de Rijksgebouwendienst, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht en directeur Jaap Reijnders van NS Vastgoed tekenden op 16 oktober 2013 een overeenkomst voor de (her)ontwikkeling van de Westflank Zuid te Utrecht. Met de overeenkomst komt de herontwikkeling van de Knoopkazerne tot rijkskantoor een stap dichterbij.

Dat melden betrokken partijen in een persbericht. Met de ondertekening verplichten zij zich tot de gefaseerde invulling van de Westflank-Zuid binnen de kaders van het stedenbouwkundig plan. Op basis van het stedenbouwkundig plan wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

De ondertekening maakt voor de Rijksgebouwendienst de weg vrij om de aanbesteding van de (her-)ontwikkeling van De Knoopkazerne tot rijkskantoor te beginnen. In de eerste fase wordt behalve het rijkskantoor de Knoop ook een paviljoen met commerciële functies in de aanbesteding opgenomen. De gemeente bouwt een openbare rijwielstalling en een Forum (verhoogde wandelpromenade) dat de verschillende vastgoedprojecten, inclusief de Rabobrug, met elkaar, het station en de stad zullen verbinden. Voor de tweede en derde fase van staat op termijn kantoorontwikkeling en wonen op het programma.

Reageer op dit artikel