nieuws

Ballast Nedam ontwikkelt Hart van Zuid

regios

Ballast Nedam is geselecteerd voor de integrale gebiedsontwikkeling van Hart van Zuid. Dat heeft de gemeente Rotterdam gisteren besloten, meldt het bouwconcern.

Ballast Nedam ontwikkelt Hart van Zuid

De ontwikkeling van Hart van Zuid – het gebied rondom Ahoy en het winkelcentrum Zuidplein – is ingezet als een integrale gebiedsontwikkeling, waarin ruimtelijke, economische én sociaal-maatschappelijke aspecten samenhangend worden ingevuld. Zo’n opgave is nieuw voor Nederland en vraagt om een model, waarin gemeente en markt al in een vroeg stadium samenwerken en die samenwerking langdurig voortzetten.

In een concurrentiegerichte dialoog heeft de gemeente Rotterdam gezocht naar de marktpartij, die zo veel mogelijk maatschappelijke meerwaarde kan bieden, binnen de gestelde randvoorwaarden. Het plan van Ballast Nedam is uitgekozen, omdat het kwalitatief de beste aanknopingspunten biedt voor een toekomstbestendige ontwikkeling van Hart van Zuid. De komende twee jaar zullen in het teken staan van verdere uitwerking van de plannen, die in een periode van ruim twintig jaar worden uitgevoerd. Vrijdag 1 november lichten Ballast Nedam en Rotterdam de plannen toe.

Reageer op dit artikel