nieuws

Zwolle kan referendum niet tegenhouden

regios

De gemeente Zwolle kan een referendum over de komst van een gokhal bij het nieuwe voetbalstadion niet langer tegenhouden.

Tot deze conclusie komt het college na bestudering van de Tijdelijke Referendumwet en de uitspraak die de Raad van State maandag deed over de gemeentelijke referendumverordening. Dat meldde de gemeente gisteren.Burgers dienden begin deze maand een verzoek in een volksraadpleging te houden over de aanleg van een gokautomatenhal bij het nog te bouwen stadion van FC Zwolle. De lokale politiek wees het verzoek op basis van de referendumverordening af, waarop de inwoners bij de Raad van State in beroep gingen. Die oordeelde dat de verordening niet in lijn is met de Tijdelijke Referendumwet en daarom niet van kracht is.    

Reageer op dit artikel