nieuws

zwartewaterland bouwt 750 woningen

regios

Zwartewaterland bouwt de komende vier jaar minimaal 750 nieuwe woningen.

De provincie Overijssel en de gemeente hebben het afgelopen weekeinde in Genemuiden een contract getekend waarin de bouwafspraken zijn vastgelegd.Naast de afgesproken nieuwbouw van tenminste 750 woningen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis wil de gemeente Zwartewaterland ook de bouwachterstand die de afgelopen jaren met name in Hasselt ontstond, zo snel mogelijk inlopen. Bij elkaar opgeteld omvat het gemeentelijke woningbouwprogramma dan in totaal 850 extra woningen.In het kader van het provinciale project Stimulering Woningbouw is het uitbreidingsplan Hasselt-Oost op de Overijsselse prioriteitenlijst gezet. Gemeente en provincie willen hier volgend jaar al de eerste woningen bouwen. In Zwartsluis zijn de inspanningen vooral gericht op een snelle invulling van het voormalige Besto-terrein. Ook deze locatie kreeg van de provincie voorrang. In welke categorie de woningen de komende jaren worden gebouwd in de verschillende kernen is nog niet besloten

Reageer op dit artikel