nieuws

zorghotel roermond opent in voorjaar

regios

In Roermond komt een zorghotel voor patiënten die revalideren, net uit het ziekenhuis komen of om mantelzorgers als familie en buren te ontlasten.

Volgend voorjaar gaat het hotel open in een appartementencomplex naast zorgcentrum Roncalli. Dat meldde het Limburgs Dagblad gisteren.Het zorghotel biedt plaats aan dertig personen en levert tientallen banen op. Het gaat om een proefproject van Proteion Zorggroep, die acht centra heeft in Midden-Limburg. Tien plekken zijn voor kort verblijf, voor chronisch zieken die revalideren. De overige voor senioren die veel zorg nodig hebben. Mensen verblijven in luxe hotelkamers en kunnen 24 uur per dag aanspraak maken op hulp en service die vanuit Roncalli worden geleverd. Ook partners kunnen hier terecht. Beide panden worden via een gang met elkaar verbonden. Voordeel is volgens de organisatie dat het nieuwe gebouw (van drie verdiepingen) pal tegenover het ziekenhuis komt.

Reageer op dit artikel