nieuws

Zorgboulevard Rotterdam strikt huurders

regios

Delta Psychiatrisch Centrum, De Stromen Opmaat Groep, Maasstad Ziekenhuis, Kraamzorg Rotterdam & Omstreken en de Centrale Huisartsen Posten Rijnmond hebben een huurovereenkomst gesloten met Zorgboulevard Rotterdam.

Gezamenlijk nemen zij 18.000 m2 af van de in totaal te verhuren 30.000 m2 in de Medimall (zorgverzamelgebouw). De Medimall vormt samen met het nieuwe Maasstad Ziekenhuis, parkeergarages, winkel- en kantoorruimte en een woontoren de Zorgboulevard Rotterdam.

Naast zorginstellingen vestigen zich in de Medimall commerciële partijen; reguliere gemaksdetailhandel, zorggerelateerde detailhandel en horecavoorzieningen. In totaal wordt 120.000 m2 bvo ontwikkeld. Door de bouw van parkeergarages, de nabijheid van vervoersknooppunt Lombardijen en de gunstige ligging nabij de snelweg A15 is de Zorgboulevard zeer goed bereikbaar. De verwachting is dat jaarlijks ongeveer tweeënhalf miljoen mensen de Zorgboulevard zullen bezoeken. De bouw van het ziekenhuis is in volle gang.

De eerste paal voor de Medimall gaat in het eerste kwartaal van 2009 de grond in. De Zorgboulevard Rotterdam gaat als geheel begin 2011 open. Drie grote partijen ontwikkelen samen de Zorgboulevard Rotterdam. Dat zijn het Maasstad Ziekenhuis, VitaalZorgVast (onderdeel van de Koninklijke BAM Groep), een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in de gezondheidszorg, en Vestia, een van de grootste woningcorporaties in Nederland. De Zorgboulevard (met uitzondering van het ziekenhuis) komt in de portefeuille van Vestia Rotterdam Zuid. De Zorgboulevard is een onderdeel van de wijkverbetering en herontwikkeling van Rotterdam-Zuid.

Reageer op dit artikel