nieuws

Zakencentrum Almere naar Bouwfonds en Van Wijnen

regios

De gemeente Almere heeft 14 april een raamovereenkomst getekend met Bouwfonds ontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden voor de ontwikkeling en bouw van het centrale deel van het Zakencentrum.

In dit centrale deel verrijzen drie kantoortorens met een oppervlakte van 100.000 m2.’We hebben nog geen gegadigden voor het complex, maar het is een aantrekkelijke locatie’, zegt woordvoerder Peter Spek van de gemeente Almere. ‘Het Zakencentrum bevindt zich vlakbij het station en een woonwijk. We durven het aan om anticyclisch te investeren.’ Welke investering met het kantorenproject is gemoeid, kon Spek niet aangeven.Het gedeelte ten noorden van het Centraal-Station is ingedeeld in drie kavels, waarvan er één is gereserveerd voor het WTC Almere. Eerder al werd voor dit gebied een stedenbouwkundig plan gemaakt door Pi de Bruijn van de Architekten Cie.

Reageer op dit artikel