nieuws

Ymere koopt appartementen op Oosterdokseiland

regios

Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam CV heeft met woningcorporatie Ymere uit Amsterdam overeenstemming bereikt over de koop van zestig appartementen op Oosterdokseiland in Amsterdam.

p het Oosterdokseiland, gelegen tussen het IJ en de binnenstad pal naast het Centraal Station, vindt het komende decennium een van de belangrijkste stedenbouwkundige ontwikkelingen van Amsterdam plaats. Met deze ontwikkeling wordt een mix van meer dan 200.000 m2 aan grootstedelijke functies toegevoegd aan de stad. Twaalf nationale en internationale architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het project, waardoor een spraakmakende architectuur ontstaat. De zestig appartementen bevinden zich in kavel 3A, een ontwerp van de Antwerpse architect Jo Crepain.Behalve de nieuwe openbare bibliotheek, het Amsterdams Conservatorium en het Europees-Aziatisch Handelscentrum, krijgt het Oosterdokseiland een veelheid aan woon-, winkel-, horeca- en kantoorvoorzieningen. Het totale programma omvat een hotel/congrescentrum van 25.000 m2, 336 woningen, 15.500 m2 winkels en horeca, 80.000 m2 kantoorruimte, 49.000 m2 cultuur- en leisure-voorzieningen, 1540 overdekte parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 2500 plaatsen. Het plan is een ontwikkeling van Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam CV, een joint venture van MAB en Bouwfonds Property Finance, in samenwerking met New Chinatown (NCT CV) en de gemeente Amsterdam.     

Reageer op dit artikel