nieuws

ymere investeert in tien jaar 5,8 mld euro

regios

De omvang van de investeringen die woningcorporatie Ymere de komende tien jaar verwacht te doen in nieuwbouw, woningverbetering, leefbaarheid, et cetera bedraagt 5,8 miljard euro.

Dat is zo’n 0,7 miljard euro méér dan de ambities van Ymere vorig jaar nog aangaven. Lex Pouw, voorzitter van de raad van bestuur van Ymere: ‘Er is de komende jaren veel te doen om perspectiefvolle en leefbare buurten te behouden of te bevorderen. Zowel in de stad als in de regio. Van een maatschappelijk ondernemer als Ymere mag de samenleving verwachten dat zij alles op alles zet om maximaal financieel en maatschappelijk rendement te halen.’ Ymere leverde in 2005 meer dan 1.000 woningen op: 607 huurwoningen en 398 koopwoningen. Ymere bezit bijna 49.000 woningen, winkels en kantoor- en bedrijfsruimten. Binnen dit woningmarktgebied zijn Amsterdam, Almere en Haarlemmermeer de drie kerngebieden waarop Ymere zich richt. De omzet in 2005 van Ymere bedroeg 489 miljoen euro, waarvan 119 miljoen euro intern. Deze interne omzet betreft de ontwikkeling door Ymere van huurwoningen voor de eigen portefeuille. Het balanstotaal per 31 december 2005 bedroeg 2,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel