nieuws

Woontoren van zestig meter voor Schalkwijk

regios

ING Real Estate gaat in Schalkwijk in Haarlem een woontoren van zo’n zestig meter ontwikkelen.

De toren van 22 verdiepingen met ongeveer honderd appartementen komt op het Floridaplein in het nieuw te ontwikkelen stadsdeelhart. De bouw kan naar verwachting medio 2008 beginnen. De toren zal wat betreft de hoogte wedijveren met de nieuwe woontoren op de plek van de oude Mariastichting. Dit pand wordt zo’n 66 meter hoog.

De toren maakt deel uit van de plannen voor het nieuw stadshart van Schalkwijk. ING Real Estate bouwt daar in totaal 800 tot 900 woningen, ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, sportfaciliteiten, horeca en een bioscoop. Het huidige winkelcentrum Schalkwijk wordt gerenoveerd en uitgebreid tot ongeveer 16.000 m2. Verder komen er 2600 nieuwe parkeerplaatsen.

De totale investering bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het hele project is naar verwachting medio 2013 afgerond.

Reageer op dit artikel