nieuws

woontoren en parkeergarage nijmegen dichterbij

regios

Met een paar aanpassingen in het bestemmingsplan kan de planontwikkeling op de locatie Achter de Hezelpoort in Nijmegen verder.

Het nieuwe bestemmingsplan moet de ontwikkeling van een parkeergarage en woontoren aan de westkant van het stadscentrum mogelijk maken. In de inspraakprocedure op het bestemmingsplan zijn geen reacties binnengekomen die de parkeergarage ter discussie stellen of de hoogbouw afkeuren. Wel wordt gevraagd om een aantal aanpassingen. Hieraan komt de gemeente nu tegemoet. Het plan van Strukton Bouw & Vastgoed en ICE Ontwikkeling bestaat uit een woontoren van maximaal 120 meter hoog met daaromheen laagbouw in de vorm van woningen en commerciële ruimtes. Langs het spoortalud komt een parkeergarage met daar bovenop een groengebied. Het verbeteren van de relatie tussen Nijmegen West en de binnenstad is een belangrijke doelstelling bij de herontwikkeling van de locatie. Daarbij is de locatie ook een schakel tussen de projecten Waalfront en Spoorzone. De start van de uitvoering van het plan staat gepland voor eind 2007, begin 2008.

Reageer op dit artikel