nieuws

woningen op terrein voormalige cacaofabriek

regios

Op het terrein van cacaofabriek Bensdorp in Bussum gaan woningcorporatie Dudok en AM Wonen 135 woningen, 4.

00 m2 (culturele) bedrijfsruimte en 4.000 m2 kantoorruimte realiseren. Het Amsterdamse architectenbureau Loof en Stigt heeft een voorlopig plan voor het terrein ontworpen met als basis het behoud van de oude, originele gebouwen van de cacaofabriek. Hieronder vallen ook het oude Bensdorp winkeltje en het kantoor aan de zijde van de Herenstraat. In het kantoor neemt woningcorporatie Dudok zijn intrek. Het huidige kantoor op het oude gasterrein aan de Slochterenlaan wordt verlaten, omdat het terrein in 2010 wordt gesaneerd. Op het Bensdorp-terrein komen woningen in verschillende categorieën. Dudok wil zo’n vijftig appartementen in eigendom houden. Naar verwachting begint de bouw in het derde kwartaal van 2007. De bouw van het gebied Spoorzone-Zuid, zoals het terrein van de voormalige cacaofabriek is genoemd, neemt enkele jaren in beslag.

Reageer op dit artikel