nieuws

Woningen als geluidsscherm in Goirl

regios

Rabo Vastgoed en de gemeente Goirle hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 185 woningen.

De achtergevel van 170 woningen dient mede als geluidsscherm voor het geluid van de A58 ter hoogte van Goirle.Het project draagt de naam ‘Kijk… Boschkens’ naar het gelijknamige Goirlense gebied waarin de woningen worden gebouwd. De achtergevel zorgt ervoor dat de wijken in dit plan én andere plannen voor Boschkens geluidluw worden. Het geluidsniveau in de nieuwe woningen is vergelijkbaar met andere nieuwbouwwoningen in het gebied.De ontwerpers van het project zijn Buro Lubbers te Den Bosch en Jo Crepain Architect te Antwerpen. Het woningaanbod is gevarieerd, met prijzen van ongeveer 120.000 euro tot circa 400.000 euro. Op dit moment zijn er al ruim 150 spontane aanmeldingen voor een woning in het plan. De bouw begint in 2006 en is naar verwachting in 2007 afgerond.

Reageer op dit artikel