nieuws

woningcorporaties willen ziekenhuis kopen

regios

De Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan hebben een bod uitgebracht op het Slotervaartziekenhuis.

De woningcorporaties en Cordaan willen een gebied creëren waar dienstverlening en zorg centraal staan, gecombineerd met wonen. Zo zouden de partijen in de buurt woningen voor ouderen willen realiseren, die voor medische hulp terecht kunnen in het ziekenhuis. De combinatie verwacht een forse toename van het aantal mensen met chronische en ouderdomsgerelateerde aandoeningen.Door een overname kan het ziekenhuis behouden blijven voor Amsterdam-West, maakten de partijen vrijdag bekend. Het in financiële problemen geraakte ziekenhuis in Amsterdam-West praat met een aantal verschillende serieuze partijen over een overname. Nog deze maand hoopt het ziekenhuis met een partij de overname te kunnen regelen en de toekomst van de instelling veilig te stellen.

Reageer op dit artikel