nieuws

Woningbouw in sportpark Middenmeer

regios

Ondanks verzet van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer worden in sportpark Middenmeer-Noord in Amsterdam zes voetbalvelden opgeofferd aan woningbouw.

De gemeenteraad heeft dit eind vorige week besloten.Volgens PvdA-wethouder Duco Stadig is het nodig in het sportpark 650 woningen te bouwen om de komst van een NS-station aan de Kruislaan mogelijk te maken. Dat station is nodig voor de ontsluiting van het Sciencepark in Watergraafsmeer, een prestigieus project van de gemeente en de Universiteit van Amsterdam. De stadsdeelraad Oost/Watergraafsmeer is unaniem tegen. Die wil het gebied groen houden en ruimte scheppen voor individuele sportbeoefening. Door het grootstedelijk verklaren van het bouwproject ontnam de gemeenteraad de stadsdeelraad alle zeggenschap over het gebied.     

Reageer op dit artikel