nieuws

wonen aan sportcomplex vva/spartaan

regios

Tussen de A10 West en het ringspoor in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer verrijst woonwijk Laan van Spartaan.

Rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan worden ruim 600 woningen gebouwd. Langs de A10 bouwt Ymere een lang gebouw met studentenwoningen, ouderenhuisvesting, een restaurant en waarschijnlijk ook een fitnessruimte en klimhal. Woongebouw De Tribune biedt plek aan 180 studentenwoningen en 110 seniorenwoningen, inclusief een uitgebreid zorgaanbod. Langs het water van de Erasmusgracht ontwikkelt Bouwfonds MAB drie hoven met eengezinswoningen en appartementen. De ruim 300 koopwoningen variëren sterk in prijs en grootte. Sommige zijn speciaal bedoeld voor starters, andere voor gezinnen. De meeste voorzieningen bevinden zich aan de zijde van de Jan van Galenstraat. Hier komen onder andere een vestiging van het ROC van Amsterdam en een vervangende gemeentelijke sporthal voor onder meer Badmintonvereniging Slotermeer. Middenin het gebied liggen de velden en het clubgebouw van voetbalvereniging VVA Spartaan. De bouw van Laan van Spartaan begint dit voorjaar en zal in 2010 worden afgerond.

Reageer op dit artikel