nieuws

Woerden beslist over gebiedsinvestering van 25 miljoen euro

regios

Vandaag wordt bekend of de gemeente Woerden akkoord gaat met een gebiedsinvestering van 25 miljoen euro voor de bouw van de zogenaamde Brede Scholen, daarboven gelegen appartementen en een parkeergarage.

Gaat de gemeenteraad akkoord, dan tekenen de gemeente en Heddes Vastgoed, onderdeel van de Heddes Bouwgroep, vandaag een overeenkomst. Heddes Vastgoed is al eerder, samen met architectenbureau Bos en Partners, als meest geschikte marktcombinatie gekozen. De partijen hebben een voorlopig ontwerp en een planning gemaakt. De voorlopige ontwerpen worden vandaag gepresenteerd. De ontwikkelingsopgave bestaat uit een nieuwe stedenbouwkundige invulling voor twee locaties in het Schilderskwartier in Woerden. Eén locatie betreft de Brede Scholen Schilderskwartier, die bestaat uit twee basisscholen, twee peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang, een gymzaal, een zorgcluster en een aantal multifunctionele ruimten. Boven de Brede Scholen komen 48 appartementen. Op de andere locatie zijn 22 woningen en 21 seniorenappartementen gepland.

Reageer op dit artikel