nieuws

winkels, woningen dordt onder de maat

regios

Dordrecht doet het slecht als centrum voor de regio.

De woningen in de stad zijn relatief slecht, de winkels trekken te weinig mensen uit de regio, de hogere inkomensgroepen trekken weg en de werkgelegenheid is te laag. Dat blijkt uit de staat van Dordrecht in de regio, een rapport van het Sociaal Geografisch Bureau Dordrecht.De functie van Dordrecht als winkelcentrum voor de regio is onder de maat. De afgelopen jaren is het aantal winkels in de gemeenten rond Dordrecht sneller gegroeid dan in de stad zelf. Consumenten uit de regio geven ook steeds minder geld uit in Dordrecht. Wel is de stad voor jongeren aantrekkelijk vanwege de goedkope woningen. Nadeel is dat mensen met hogere inkomens wegtrekken, vooral naar dorpen in de regio. De Drechtsteden hebben onlangs afgesproken de centrumfunctie van Dordt te versterken door meer te investeren in voorzieningen en infrastructuur.

Reageer op dit artikel