nieuws

Winkelcomplex Eindhoven na maatregelen veilig

regios

Het nieuwe winkelcomplex Piazza Center in de Eindhovense binnenstad is veilig als een aantal extra voorzieningen worden aangebracht.

Als dat gebeurt, verzet minister Dekker (VROM) zich niet tegen de opening van het al deels in gebruik zijnde pand. De aanvullende maatregelen kosten 1 miljoen euro. Een woordvoerder van het ministerie heeft dit dinsdag meegedeeld. De glazen gevel aan de achterzijde van het Piazza Center ligt anderhalve meter van de spoorbaan die dwars door Eindhoven loopt. Over dat spoor worden ook gevaarlijke stoffen vervoerd. VROM was aanvankelijk van oordeel dat dit onverantwoorde veiligheidsrisico’s met zich meebracht. Het advies om aanvullende maatregelen te treffen, is opgesteld door een zogenoemde Taskforce onder voorzitterschap van de Eindhovense burgemeester Sakkers. Minister Dekker heeft dat advies overgenomen.

Reageer op dit artikel