nieuws

winkelcentrum stadshart almere mogelijk zaterdag open

regios

De noodmaatregelen die zijn getroffen voor appartementencomplex Het Kanteel in het nieuwe stadshart van Almere, zijn voldoende.

Het is er nu veilig genoeg. Dat maakte wethouder H. Visser-van der Weele gisteravond bekend tijdens een raadsvergadering. TNO onderzoekt nog of er in de bouwconstructie van het complex fouten zitten.De gemeente twijfelt of het torentje van het complex wel stabiel genoeg is. Mede daarom werd vorige week de opening van het nieuwe winkelcentrum op het laatste moment afgeblazen. Als noodoplossing werd het torentje gestut. ‘De veiligheid van het openbare gebied is daarmee verzekerd’, aldus de wethouder. De feestelijke opening werd ook afgeblazen, omdat de brandveiligheid van de winkels niet kon worden gegarandeerd.Inmiddels is de bluswatervoorziening geregeld. De gemeente en de brandweer onderzoeken nog of alle vergunningen voldoen aan de brandveiligheidsnormen. Almere hoopt de 35 winkels in het nieuwe stadshart zaterdag alsnog te kunnen openen. Daarover wil ze vandaag om 13.00 uur duidelijkheid verschaffen.

Reageer op dit artikel