nieuws

william properties ontwikkelt deel de volgerlanden

regios

De gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht tekenden vorige week een overeenkomst met William Properties voor de ontwikkeling van een deel van het centrum binnen de nieuwbouwwijk De Volgerlanden.

William Properties realiseert een wijkwinkelcentrum met 6.000 tot 6.500 m2 winkelruimte, 147 appartementen, een ondergrondse parkeergarage met ruim 530 plaatsen voor bezoekers van het winkelcentrum, de andere centrumvoorzieningen en voor de bewoners.Naar verwachting begint de bouw begin 2007. Bij oplevering van het centrum, ongeveer twee jaar later, zal een groot deel van de wijk zijn gerealiseerd. Dit betekent niet dat de eerste bewoners tot die tijd de dagelijkse boodschappen ver van huis moeten halen. Voor hen is er een tijdelijke supermarkt van de Sperwer Groep geopend. Het winkelcentrum biedt onder andere plaats aan twee supermarkten de Plus Supermarkt van de Sperwer Groep en Lidl. Daarnaast komt in het centrum dagelijkse en niet dagelijkse winkels en dienstverlening.Het centrumplan van De Volgerlanden biedt voorzieningen voor de ongeveer 12.000 bewoners die in de periode tot 2010 in de nieuwe wijk van Hendrik-Ido-Ambacht komen wonen. Naast het deel dat William Properties realiseert is al een scholen- en welzijnscluster (met onder andere huisartsen, apotheek, tandartsen, fysiotherapie) en een zorgzone met diverse zorg- en welzijnsinitiatieven (onder andere zorgwoningen voor ouderen en begeleid wonen voor enkel- en meervoudig gehandicapten). Het project is een ontwerp van Gert-Jan Hendriks van de Architectengroep in Amsterdam.De winkels en de openbare parkeergarage zullen worden verkocht aan een institutionele belegger waarmee William Properties op dit moment gesprekken mee. Dit geldt tevens voor een deel van de woningen die in beleggingssfeer zullen worden verkocht. De investering in het project bedraagt 50 miljoen euro.

Reageer op dit artikel