nieuws

Westland krijgt drijvende tuinbouwkas

regios

Volgend voorjaar ligt bij bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk de eerste drijvende tuinbouwkas in het water.

Hij meet 600 m2 en krijgt een hoogte van vijf meter. Dat heeft bouwer Dura Vermeer donderdag in Amsterdam bekendgemaakt. Het bouwbedrijf werkt samen met een aantal toeleveranciers.Dura Vermeer is al enkele jaren bezig met het idee voor deze ontwikkeling. Het bedrijf noemt het een van de oplossingen om te voldoen aan de voortdurende behoefte aan ruimte voor wonen, werken en recreëren, gecombineerd met de toenemende waterproblematiek. De komende vijftig jaar wordt 500.000 hectare land aangewezen voor de berging van water.De ontwikkelaars denken dat meervoudig ruimtegebruik drijvende voorzieningen kansen biedt in gebieden met waterproblemen zoals zakkende bodem en veel neerslag. Drijvende kassen kunnen in dat soort gebieden concurrerend zijn met traditioneel gebouwde kassen. Het drijflichaam van de kas wordt opgebouwd uit kunststof polystyreen en de innovatieve betonsoort staalvezel.     

Reageer op dit artikel