nieuws

west-brabant: nog 1.000 ha bedrijventerrein nodig

regios

In de jaren tot 2020 heeft West-Brabant nog 1000 hectare nieuwe bedrijventerreinen nodig.

Die moeten komen bovenop de voorraad van 370 hectare. Dat blijkt uit een rapportage van Sociaal Economische Samenwerking (SES) West-Brabant, een samenwerkingsverband van achttien gemeenten in West-Brabant. Vorig jaar is in West-Brabant 50 hectare aan bedrijventerreinen verkocht. Bedrijven die behoefte hebben aan een groot perceel kunnen nog slechts op een enkele plaats terecht. Een van de conclusies uit de rapportage is dat in West-Brabant een kwart van de bestaande bedrijventerreinen niet meer voldoet aan de eisen van de tijd. Van belang vindt SES het dat gemeenten de ontwikkeling van bedrijventerreinen goed op elkaar afstemmen.

Reageer op dit artikel