nieuws

werkstad a4: ontwikkeling logistiek hart bij a4

regios

Op 12 januari heeft ook de gemeenteraad van Haarlemmermeer zich positief uitgesproken over de Werkstad A4.

Het gemeentebestuur had al in december laten weten blij te zijn met het Manifest over de Werkstad A4 dat in het laatste kwartaal van 2005 door verschillende bedrijven is opgesteld. In het Manifest pleit het bedrijfsleven voor een integrale ontwikkeling van de locaties aan de zuidkant van Schiphol rond de A4. De ontwikkeling van dit logistieke hart is volgens wethouder Van Dijk van Economische Zaken onontbeerlijk voor de internationale concurrentiepositie van Schiphol en haar omgeving: ‘Met een goed logistiek systeem ontstaat een optimale verbinding voor personen en vrachtverkeer en directe verbindingen met lucht, weg en rail. We gaan graag de uitdaging aan met de direct betrokken partijen het gebied te ontwikkelen als de toplocatie voor handel en logistiek.’ De procescoördinatie wordt uitgevoerd door Schiphol Area Development Company (SADC). De Werkstad A4 biedt volgens de initiatiefnemers mogelijkheden voor een aantrekkelijke en unieke werkstad met enkele tienduizenden nieuwe banen. De Werkstad A4 moet een internationale toplocatie worden met veel ruimte voor luchthavengebonden logistieke en aanverwante activiteiten, kantoorfuncties en ondersteunende activiteiten. Met veel aandacht voor innovatie en opleidingen en het clusteren van luchthavengebonden activiteiten wil het bedrijfsleven marktgericht inspelen op hoogwaardige ketens waarin Nederland toekomstkansen heeft.

Reageer op dit artikel