nieuws

wellicht woontoren van 70 meter voor emmen

regios

Vastgoed d’Haan uit Stadskanaal wil een ruim 70 meter hoge woontoren met 22 bouwlagen ontwikkelen in Emmen.

De toren met ongeveer 77 appartementen, waarvan de helft in het huursegment, moet verrijzen op het Willinkplein. Maak Architectuur uit Arnhem tekende voor het ontwerp. De toren zal een investering vergen van ongeveer 22 miljoen euro.De huurappartementen komen in het onderste deel van de woontoren. De meeste huur- en koopappartementen krijgen een omvang zo’n 105 m2. Op de bovenste vijf etages komen wooneenheden van 140 m2 en 200 m2. De vraagprijzen zullen liggen tussen 245.000 euro en 555.000 euro. Dit is inclusief een berging, een parkeerplaats in de kelder en het gebruik van een gezamenlijke, ondergrondse fietsenstalling. De grootste appartementen krijgen twee parkeerplekken. De parkeerkelder moet plaats bieden aan zo’n 300 personenauto’s. De gemeenteraad van Emmen zou positief staan tegenover de bouw. Vastgoed d’Haan hoopt over ruim een jaar met de bouw te kunnen beginnen.

Reageer op dit artikel