nieuws

weer vertraging bouw bibliotheek almere

regios

De bouw van de nieuwe bibliotheek in het centrum van Almere wordt op zijn vroegst begin september hervat.

De oplevering, die gepland stond voor volgend jaar september, is hiermee minimaal vijf maanden vertraagd. Dat is de conclusie van wethouder Henk Smeeman nadat bouwer Heijmans gisteren opnieuw niet heeft voldaan aan de oproep van de gemeente om met volledige berekeningen te komen. Op 28 mei legde de gemeente de bouw van de bibliotheek op het Stadhuisplein stil, omdat twijfels waren gerezen over de constructie. Volgens Smeeman blijken deze twijfels nu terecht. Hoewel er hoeft niets te worden afgebroken, is het volgens hem nodig extra ondersteuning te plaatsen op de begane grond. De gemeente is van plan alle kosten te verhalen op het bouwbedrijf. Heijmans heeft op zijn beurt een claim van 1,5 miljoen euro bij de gemeente neergelegd. Vandaag loopt een nieuwe deadline van de gemeente aan Heijmans af.

Reageer op dit artikel