nieuws

vrom investeert in markoevers breda

regios

Minister Dekker van VROM trekt 2,8 miljoen euro uit voor de uitvoering van het project Markoevers in Breda.

De ingrediënten van het project – centrumvorming, functiemenging en intensief ruimtegebruik – sluiten aan bij het ruimtelijk beleid van minister Dekker. Aan de oevers van de Mark komen nieuwe kantoren en duizenden nieuwe woningen. In het aangrenzende Stationskwartier komt een hypermoderne OV-terminal. De bijdrage voor Breda komt uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK) van het ministerie. De oevers van de Mark liggen vlakbij het station en zorgen voor een verbinding met de binnenstad. Het deelgebied Markoevers wordt intensief bebouwd met nieuwe kantoren en dure en middeldure woningen. Ook is plaats ingeruimd voor onderwijsinstellingen, culturele en sociaal-culturele voorzieningen.

Reageer op dit artikel