nieuws

vrij baan voor nieuwbouw haarlemmerplein

regios

Stadsdeel Centrum in Amsterdam wil dat er snel wordt begonnen met de nieuwbouw aan het Haarlemmerplein.

Een verzoek van een omwonende het bestemmingsplan te schorsen is vorige week door de Raad van State afgewezen. Het bestemmingsplan krijgt daarmee rechtskracht, waardoor de bouwvergunning kan worden verleend. Heijmans IBC Vastgoed heeft een bouwplan ontwikkeld voor 69 woningen (waaronder 22 Wibo-woningen.(Wonen in Beschermde Omgeving). Op de begane grond komt een plint met commerciële en/of sociaal-culturele functies. Verder omvat het plan een ondergrondse parkeergarage voor ongeveer 200 auto’s. De Amsterdamse architect Dick van Gameren van de Architectengroep heeft het gebouw ontworpen. Na voltooiing van het gebouw, naar verwachting in 2008, wordt het plein opnieuw ingericht.

Reageer op dit artikel