nieuws

Vomandi koopt rechtbankgebouw in Utrecht

regios

Het voormalige rechtbankgebouw aan de Hamburgerstraat in Utrecht is verkocht aan projectontwikkelaar Vomandi, een onderdeel van Pluis Participatie Groep.

Vomandi betaalt 4,4 miljoen euro voor het monumentale complex. Vomandi gaat het complex, dat bestaat uit twee gebouwen, herontwikkelen tot hotel, woningen en kantoorruimte. De projectontwikkelaar heeft het rechtbankgebouw verworven na een bieding waaraan zestien belangstellenden deelnamen. Tien van deze geïnteresseerden deden een bod boven de 2,7 miljoen euro, het minimum wat de gemeente als eis stelde. Bieders presenteerden plannen waarin naast een hotel ook een stadsmuseum in het gebouw een plek zou kunnen krijgen.In het gebouw aan de Hamburgerstraat 28 gaat Vomandi 1684 m2 kantoorruimte verhuren aan het Utrechts Archief. In dit gebouw is ook ongeveer 1400 m2 gereserveerd voor een hotel met ongeveer veertig kamers. Voor dit hotel is nog geen exploitant gevonden. De overige ruimte, ongeveer 2200 m2, is voor de helft beschikbaar als commerciële kantoorruimte en voor de andere helft zoekt de ontwikkelaar een huurder met een maatschappelijke functie. De huurprijs voor de kantoorruimte bedraagt tussen de 140 en 160 euro per vierkante meter per jaar.Het tweede gebouw, aan de Hamburgerstraat 30, heeft een oppervlakte van ongeveer 1264 m2. In dit gebouw komen vier woningen: een met een vloeroppervlak van ruim 600 m2 en drie met elk een vloeroppervlakte van ongeveer 200 m2. Naar verwachting begint de verbouwing over ongeveer zes maanden. De herontwikkeling vergt een investering van ongeveer 3,5 miljoen euro. Vomandi houdt het gebouw, wellicht zonder het hotel, hoogstwaarschijnlijk in portefeuille.

Reageer op dit artikel