nieuws

Volkshuisvesting Arnhem bouwt 300 woningen

regios

De gemeente Arnhem stemt in met de bouw van 300 woningen aan de Wheme, het noordelijk deel van de Immerlooplas in Malburgen.

Woningcorporatie Volkshuisvesting in Arnhem ontwikkelt de woningen. Volgens woordvoerder John Wijbenga van de Arnhemse woningcorporatie gaat het om appartementen in het goedkope en duurdere marktsegment. Details kan hij nog niet geven. ‘We zitten in het stadium dat het plan van de stedenbouwkundige door de gemeente is goedgekeurd’, zegt Wijbenga.Volgens de regionale krant De Gelderlander gaat het aan de noordkant van de Immerlooplas om acht torentjes waarin mogelijk honderd appartementen worden gerealiseerd. Aan de westzijde van de plas zijn 200 woningen gepland. De 300 woningen worden tussen 2007 en 2010 gebouwd. Ze maken deel uit van een renovatieplan voor Malburgen, waarvoor in totaal 2500 woningen worden ontwikkeld.

Reageer op dit artikel