nieuws

vlissingen bouwt spaans kwartier

regios

De projectontwikkelaar Marsaki, VOF Middengebied, woningcorporatie l’escaut en de gemeente Vlissingen presenteerden het afgelopen weekend de bouwplannen voor het Spaans Kwartier.

Op het nu nog braakliggende terrein naast het schoolgebouw in het zo genoemde Middengebied van Vlissingen moeten meer dan 180 woningen komen voor starters, gezinnen en senioren, zowel in de koop- als in de huursector. De gemeente Vlissingen en woningcorporatie l’escaut willen het Middengebied ingrijpend vernieuwen. Inmiddels zijn 220 woningen en een aantal bedrijfspanden gesloopt en is er een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. De nieuwe Open Wijkschool met een groot plein krijgt straks een belangrijke functie in de wijk. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd in deze ontmoetingsplek voor de wijk. Naast drie scholen komt er een kinderdagverblijf in, een mediatheek, een grote sportzaal met kantine en een gezondheidshoek met een opvoedings- en consultatiebureau en schoolmaatschappelijk werk.Om de ruimte voor de scholen in de toekomst te kunnen laten krimpen en groeien, komen er zogenaamde schoolwoningen bovenop. Dat zijn huurappartementen die makkelijk om te bouwen zijn tot klaslokaal en andersom. De bouw van de woningen begint deze zomer. De school wordt als laatste onderdeel van het bouwplan eind 2008 opgeleverd.

Reageer op dit artikel