nieuws

Vleermuizen wijken voor factory outlet center

regios

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stemt onder voorwaarden in met de bouw van het factory outlet center in Roosendaal.

Op en rond De Stok, de beoogde locatie voor het project van McMahon Development Group, waren beschermde vleermuissoorten aangetroffen. Onderdeel van de voorwaarden zijn de aanleg van vleermuiskasten en een bosje.Ontwikkelaar McMahon Development Group wil aan knooppunt De Stok A17/A59 in Roosendaal 15.480 m2 winkel- en horecavoorzieningen met 1200 parkeerplaatsen realiseren. De Stok Outlet Village in Roosendaal vergt een investering van 70 à 80 miljoen euro. De geplande opening is in het derde kwartaal van 2005.Ontwikkelaar Stable International presenteerde plannen voor de Trivium Outlet Mall in Etten-Leur. Direct aan de A58 afslag Etten-Leur staat de ontwikkeling van 14.000 m2 winkel- en horecavoorzieningen met 1300 parkeerplaatsen op het programma. Het investeringsvolume bedraagt ongeveer 60 miljoen euro, de geplande opening is in 2007.Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant spraken eind juli hun voorkeur uit voor Roosendaal in plaats van Etten-Leur als locatie voor een factory outlet center. Voor directeur Willem Veldhuizen van Stable International is de beslissing van LNV een tegenslag, maar hij heeft nog hoop dat ook Stable in september een verklaring van geen bezwaar van GS krijgt. Hij verwacht overigens dat McMahon in Roosendaal nog wat bezwaarprocedures te wachten staan.     

Reageer op dit artikel