nieuws

Vijf procent meer bedrijven in Flevoland

regios

In Flevoland stonden op 1 januari van dit jaar vijf procent meer bedrijven ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel dan een jaar eerder.

Het aantal ingeschreven bedrijven in Flevoland steeg van 23.168 naar 24.226. Dat meldt de website Almere Vandaag.De groei met 5 procent ligt aanmerkelijk hoger dan het landelijke gemiddelde van twee procent. Koploper in de bedrijvenaanwas is Almere. Het aantal bedrijven nam daar vorig jaar met zes procent toe.De helft van de bedrijven die naar Flevoland verhuizen, is afkomstig uit de regio’s Amsterdam en ’t Gooi. Startende bedrijven zorgen voor een belangrijk deel van de groei. In 2003 werden 1382 nieuwe bedrijven opgericht. Het aantal startende bedrijven is daarmee licht toegenomen ten opzichte van 2002, toen er nog 1359 nieuwe bedrijven bijkwamen. De toename met 1,7 procent steekt gunstig af bij de landelijke ontwikkeling, die een daling van 0,8 procent laat zien.

Reageer op dit artikel