nieuws

vijf jaar stedelijke vernieuwing in heuvel breda

regios

In de wijk Heuvel in Breda is op 5 oktober de balans opgemaakt van vijf jaar stedelijke vernieuwing.

Dat gebeurde met de conferentie Heuvel, kwaliteit maken we samen en met een grootst opgezet buurtfeest. Ook ondertekenden de gemeente contracten met de woningcorporaties WonenBreburg en Laurentius en met HEJA projectontwikkeling, Blauwhoed, de Nederlandse Bouw Unie, bouwbedrijf Maas-Jacobs en Satelliet Meubelen. Heuvel is een karakteristieke wijk uit de jaren vijftig in Breda waar zo’n 6.000 mensen wonen. De aanpak van de stedelijke vernieuwing in Heuvel kreeg de afgelopen vijf jaar veel lof toegezwaaid met name door de onconventionele aanpak. De ministeries van VROM en VWS riepen deze buurt in 2004 uit tot voorbeeldwijk.

Reageer op dit artikel