nieuws

Vier combinaties werken aan ontwikkeling Europakwartier Almere

regios

De gemeente Almere heeft met vier combinaties van ontwikkelaars contracten getekend voor de ontwikkeling van het westelijk deel van het Europakwartier.

Naast woningen, is er veel ruimte voor commerciële en niet-commerciële voorzieningen, zoals scholen, winkels, horeca, kantoren en andere bedrijvigheid. De contracten omvatten een deel van het programma van het Europakwartier. Het gaat om minimaal 1717 woningen, vier basisscholen, een school voor voortgezet onderwijs (een dependance van de Meergronden), 26.530 m2 vloeroppervlak voor voorzieningen, 13.250 m2 voor kantoren, 7313 m2 voor bedrijfshuisvestiging en 29.247 m2 voor vestiging van gevarieerde bedrijvigheid. De bouw begint eind 2005. In totaal komen er in het Europakwartier ongeveer 3000 woningen. De ontwikkelaars die nu zijn gecontracteerd, werken in vier combinaties samen, die worden gevormd door een ontwikkelaar, een bouwbedrijf en een woningbouwcorporatie. In de komende weken worden in overleg met het supervisieteam van het Europakwartier architecten geselecteerd en de betreffende delen van het stedenbouwkundig plan verder uitgewerkt.Het gaat om de volgende combinaties van marktpartijen:- Combinatie 1: Amvest Woningen-Nova, Moes Projectontwikkeling Nederland, Proper-Stok Woningen en Stichting Ymere.- Combinatie 2: Bouwfonds Ontwikkeling, Bouwmaatschappij Verwelius en woningstichting Groene Stad Almere. – Combinatie 3: AM Wonen, Nijhuis Bouw, woningstichting Goede Stede.- Combinatie 4: Bun Projectontwikkeling en Van den Breemer Bouw.Het Europakwartier wordt de eerste wijk van Almere Poort. In deze wijk worden in totaal ongeveer 10.000 woningen gebouwd. De eerste paal wordt verwacht in het najaar van 2005. Dit najaar wordt de bouw van het eerste bedrijf in Almere Poort verwacht en een vestiging van het Groenhorstcollege. Deze school biedt MBO en VMBO-opleidingen gericht op de groen- en bloemsector.

Reageer op dit artikel