nieuws

vertraging voor parkeergarage museumpark

regios

De bouw van een parkeergarage en waterberging onder het Rotterdamse Museumpark loopt een jaar vertraging op.

In de oorspronkelijke planning zou het bouwwerk begin volgend jaar gereed zijn. Dat wordt nu het eerste kwartaal van 2008. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente dinsdag gezegd.De oorzaak van de vertraging zijn de leidingen die in de grond zitten. De bouwers kwamen er meer tegen dan verwacht. Ook moet de grond, die deels is vervuild, worden gesaneerd. Het Museumpark in Rotterdam ligt ingeklemd tussen het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), museum Boijmans van Beuningen, het Erasmus MC en de Kunsthal. Het doet onder meer dienst als evenemententerrein.De ondergrondse parkeergarage gaat plaats bieden aan 1150 auto’s. De gemeentelijke voorziening is vooral bedoeld voor bezoekers van het ziekenhuis en de musea. Een van de gebruikers van het evenemententerrein is het rondreizende theaterfestival De Parade. Dat staat nu noodgedwongen nog een extra jaar naast het NAi.Onder de garage komt een waterberging voor 10 miljoen liter regenwater. De gemeente wil hiermee inspelen op de steeds heftiger wordende regenval die de komende jaren in Nederland wordt verwacht. De riolering in het stadscentrum van Rotterdam kan bij regenval 20 miljoen liter water verwerken, is de regenval extreem dan dreigen problemen. Het waterbassin onder de parkeergarage Museumpark moet het bestaande rioolstelsel ontlasten. Naar verwachting zal het bassin tien keer per jaar worden gebruikt.

Reageer op dit artikel