nieuws

vernieuwing de zilverkamp in huissen begonnen

regios

Op 29 mei jongstleden zijn de bouwwerkzaamheden begonnen voor de vernieuwing van het winkelcentrum De Zilverkamp in Huissen.

Next Real Estate, is samen met WPM Planontwikkeling verantwoordelijk voor deze herontwikkeling en voor de commerciële planrealisatie. Na een voorbereidingstijd van drie jaar is Dura Vermeer in Ede begonnen met de bouwwerkzaamheden, de geplande bouwtijd bedraagt achttien maanden.Het winkelcentrum, gebouwd in de jaren zeventig, heeft een omvang van 2.600 m2 en wordt uitgebreid met 1700 m2 tot een totaal van een 4.300 m2. Het nieuwe winkelcentrum biedt onderdak aan zestien winkels, waaronder twee supermarkten; Super de Boer en Aldi. WPM Projectverhuur is verantwoordelijk voor de verhuur van de winkelunits. Momenteel zijn er nog enkele units beschikbaar. De huurprijs van de winkels varieert van 175 tot 190 euro per vierkante meter per jaar.Er worden 38 nieuwbouwappartementen boven het winkelcentrum gerealiseerd, binnen twee maanden is reeds 85 procent van deze nieuwbouwwoningen verkocht, de grootte van de woningen varieert van 65 m2 tot 150 m2, de prijzen van 143.000 tot 199.000 euro.  AGS Architecten en Planners is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp. Behalve het winkelcentrum ondergaat ook het openbaar gebied rondom het winkelcentrum een facelift. Naast een moderne uitstraling wordt tevens de parkeercapaciteit met 110 plaatsen uitgebreid tot 265 parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel