nieuws

Verhuur winkelruimte bij Omnisportcentrum begonnen

regios

De combinatie Giesbers Groep/Libéma verwacht na de bouwvakvakantie in 2005 te kunnen beginnen met de bouw van het Omnisportcentrum in Apeldoorn.

Volgens planning gaat het sportcentrum twee jaar later open, gelijktijdig met de bij het Omnisportcentrum te realiseren 12.000 m2 winkelruimte en de 6000 m2 bestemd voor sportgerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld een fitnessclub. Makelaar Kroese & Paternotte is inmiddels in gesprek met een aantal landelijke winkelketens, waaronder Media Markt, over de aanhuur van de winkelruimte. Het Omnisportcentrum en de winkelruimte worden gerealiseerd aan de oostkant van Apeldoorn, op anderhalve kilometer afstand van de A50. De bestemmingsplanwijziging die momenteel loopt, moet ruimte bieden aan alle branches met uitzondering van food. Gedacht wordt aan kleding, sportwinkels en wit- en bruingoed. De winkelunits krijgen een oppervlakte van minimaal 1500 m2. De huurprijs bedraagt 120 à 130 euro per vierkante meter per jaar. In hetzelfde gebied wil het consortium Giesbers Groep/Libéma, dat de retailontwikkeling gezamenlijk ontwikkelt, eveneens drie 50 meter hoge woontorens bouwen met in totaal 180 koop- en huurappartementen. Libéma is ook de partij die het Omnisportcentrum, dat eigendom wordt van de gemeente Apeldoorn, gaat exploiteren. De Giesbers Groep is op haar beurt weer verantwoordelijk voor de bouw van het Omnisportcentrum. De komst van Media Markt naar de nabij gelegen woonboulevard Het Rietveld werd eind oktober nog door het gemeentebestuur van Apeldoorn geblokkeerd. De gemeente weigerde namelijk om verkeerstechnische redenen het bestemmingsplan voor de woonboulevard zo te wijzigen waardoor de verkoop van bruin- en witgoed mogelijk zou worden. In het Omnisportcentrum komt een wielerbaan/atletiekbaan met plaats voor ongeveer 6500 toeschouwers en een topsporthal die plaats biedt aan ongeveer 1500 bezoekers. In het plangebied worden ook circa 2000 parkeerplaatsen gerealiseerd, terwijl in de buurt een transferium wordt gebouwd met plaats voor ongeveer 1000 auto’s. De bouw van het Omnisportcentrum vergt een investering van ongeveer 30 miljoen euro. Eenzelfde bedrag is nodig voor de realisering van de commerciële functies en de drie woontorens. Volgens projectleider Rob van der Veen van de Giesbers Groep wordt ook gesproken over de komst van een bioscoopcomplex naar het gebied. Van der Veen: ‘In het gebied staat nu al de Amerika-hal, een soort kale doos waarin uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Deze hal is eigendom van een lokale exploitant die overweegt om aanpalend een bioscoopcomplex met 1500 à 2000 stoelen te realiseren.’     

Reageer op dit artikel