nieuws

verbod op kantoren bij la tour in apeldoorn

regios

De gemeente Apeldoorn weigert mee te werken aan de realisatie van Beau Rivage, een gebouw op Apeldoorn-Noord met ongeveer 25.

00 m2 kantoorruimte dat wordt ontwikkeld door Eurocommerce. Omdat het kantoorpand, dat moet verrijzen naast de kantoortoren La Tour, volgens de gemeente niet past qua bestemming, stapt Eurocommerce naar de Raad van State. Een bestemmingsplanwijziging, die door de provincie werd goedgekeurd, gooit voor de projectontwikkelaar roet in het eten. Eurocommerce heeft de Raad van State gevraagd de bestemmingsplanwijziging terug te draaien. Binnen zes weken doet het rechtsorgaan daarover uitspraak.Apeldoorn voelt er niets voor om de bouw van Beau Rivage mogelijk te maken. De kantoorruimte in Apeldoorn-Noord is primair bedoeld voor bedrijven voor de ondersteuning van de eigen bedrijvigheid, zo is de strekking van het gevoerde beleid. Op de plek waar Eurocommerce de nieuwbouw wil uitvoeren, houdt de gemeente vast aan 70 procent bedrijvigheid en 30 procent kantoren. Een inventarisatie leert volgens de gemeente dat er op dit moment ook geen grote behoefte is aan nieuwe kantoorruimte. Volgens cijfers uit april staat 80.000 m2 kantoorruimte in Apeldoorn leeg.Directeur Ger Visser van Eurocommerce heeft een heel andere kijk op de zaak: ‘Overal in Nederland is een tekort aan nieuwbouw van kantoren. Veel bestaande kantoren, ongeveer 80 tot 85 procent van de voorraad voldoet niet aan de wensen van de gebruikers. De komende drie tot vier jaar verwachten wij dat er 300 tot 400 procent meer transacties worden afgesloten dan nu het geval is. Het gaat hard momenteel. Zo goed als de markt nu is, heb ik in 33 jaar niet meegemaakt. Namen kan ik nog niet noemen, maar voor Beau Rivage hebben wij al gebruikers, dus het begint te knijpen.’

Reageer op dit artikel