nieuws

‘verbijstering’ over sluiting panden op wallen

regios

Een van de grootste seksbazen op de Wallen, Charles Geerts, reageerde donderdag verbijsterd op de beslissing van de gemeente om de vergunning van 33 seksbedrijven in de hoerenbuurt in te trekken of te weigeren.

Hij moet twintig panden met zo’n zestig ramen sluiten. Daardoor zouden ruim honderd prostituees op straat komen te staan. Geerts zal de beslissing van de gemeente tot bij de hoogste rechter aanvechten. ?Ik heb er niet de minste twijfel over dat de rechter de lafhartige beslissing van Amsterdam zal terugdraaien.’De ondernemer ontkent schuldig te zijn aan criminele activiteiten. ?Ik heb een blanco strafblad en beschik zelfs over brieven van de officier van justitie waarin aan banken wordt meegedeeld dat ze zonder probleem zaken met me kunnen doen, omdat ik nooit van het plegen van enig strafbaar feit ben verdacht, laat staan daarvoor zou zijn vervolgd of veroordeeld.’ Hij beschuldigt de media ervan hem als mikpunt te hebben gebruikt voor roddel en achterklap.Metje Blaak van Stichting de Rode Draad zei in een reactie ?heel bang te zijn voor Arnhemse toestanden’. ?Van het Spijkerkwartier is niets meer over. De gemeente kan wel zeggen dat de toeristen voor de Amsterdamse geveltjes komen, maar nergens in de wereld is een dergelijk redlight district. Dat is uniek’, zei de voormalige prostituee. Stefan Diender, directeur van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), vreest niet dat de Wallen als attractie zullen verdwijnen. Volgens hem zal er niet één toerist minder naar Amsterdam komen. Ongeveer een derde van alle bezoekers in de hoofdstad bezoekt de hoerenbuurt. Het is onduidelijk hoeveel bezoekers daadwerkelijk gebruikmaken van de diensten van de dames.

Reageer op dit artikel