nieuws

Venlo zet Vesteda aan de kant bij herstructurering Q4

regios

De gemeente Venlo gaat bij de herstructurering van stadsdeel Q4 verder zonder woningbeleggingsfonds Vesteda.

De belangen van Vesteda en de gemeente lopen niet gelijk op, stelt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad.Vesteda was een van de trekkers achter de grootschalige nieuwbouw en renovatie van het verloederde en door Duitse drugstoeristen geteisterde stadsdeel Q4. Daarvoor wil de gemeente fors slopen en 500 nieuwe woningen bouwen; een operatie die 250 miljoen euro gaat kosten. Venlo had daarvoor vorig jaar een principeakkoord gesloten met Vesteda en woningstichting Venlo-Blerick. De gemeente vindt inmiddels dat er minder huur- en meer koopwoningen moeten komen dan aanvankelijk overeengekomen. Vesteda zou in Q4 200 huurwoningen bouwen. De gemeente denkt nu dat de huurprijzen te hoog zouden worden. Woningstichting Venlo-Blerick blijft wel partner bij Q4. Bij de gemeente Venlo evenals bij Vesteda bleek niemand bereikbaar voor het geven van commentaar.     

Reageer op dit artikel