nieuws

veiling aalsmeer gaat fors uitbreiden

regios

Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) gaat zijn veilingcomplex en de omliggende handelsbedrijven de komende jaren flink uitbreiden.

Het eerste uitbreidingsproject, bedrijvenpark VBA Oost, telt 30 hectare en komt bovenop de huidige vloeroppervlakte van een miljoen vierkante meter. Hiermee is een investering gemoeid van 100 tot 200 miljoen euro, die wordt opgebracht door de veiling- en de handelsbedrijven. De bouw begint naar verwachting in 2008, de eerste handelsbedrijven kunnen dan in 2009 hun intrek nemen. Vanaf 2010 tot 2025 wil de bloemenveiling verder uitbreiden, naar verwachting met 90 hectare. VBA wil zo anticiperen op de voorspelde groei met 32 procent van de internationale bloemenmarkt. De huidige veiling beslaat een gebied van ongeveer 180 hectare. VBA behaalde in 2005 een nettowinst van 5,9 miljoen euro tegen een omzet van 1,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel