nieuws

Veendam in gesprek met ontwikkelaars over centrumplannen

regios

De gemeente Veendam onderhandelt met een aantal projectontwikkelaars over de uitvoering van het Masterplan Veendam-Centrum.

Volgens een woordvoerder van de gemeente spreekt Veendam nog voor de zomer onder anderen met de ontwikkelaars BAM Vastgoed, Dura Vermeer en Van Wijnen/Geveke om ‘ook bij hen het realisme te toetsen over de plannen die zijn verwoord onder de noemer De ontdekking van Veendam’. Veendam denkt aan de realisatie van 20.000 m2 à 30.000 m2 kantoorruimte in de komende tien tot vijftien jaar. Ook de bouw van 250 tot 300 woningen binnen de stadsring en de herschikking van winkels en horeca staan op het programma. Met de plannen is een investering gemoeid van ongeveer 130 miljoen euro.

Reageer op dit artikel