nieuws

?veel meer bedrijventerreinen nodig in rijnland’

regios

De Bollenstreek en de Leidse regio hebben dringend behoefte aan een extra honderd hectare beschikbaar bedrijventerrein.

Het dagelijkse bestuur van de regio Holland Rijnland houdt hiermee veel te weinig rekening. Dit schrijven de Kamer van Koophandel Rijnland (KvKR) en de Vereniging Bedrijfsleven Duin- en Bollenstreek (VBDB) in een brief aan het dagelijkse bestuur van Holland Rijnland, zo meldt het Leidsch Dagblad. ?In heel Holland Rijnland is de aanwijzing van honderd hectare extra bedrijventerrein dringend noodzakelijk en dit schreeuwt om kordate maatregelen op korte termijn!’, zo luidt de noodkreet. De VBDB en de KvKR denken bij hun oproep vooral aan al bestaande bedrijven in de streek. Die zouden te weinig mogelijkheden hebben om uit te breiden. De brief verwijst ook naar recent onderzoek dat aangeeft dat Holland Rijnland economisch achterblijft bij de omgeving. Er is nu al een tekort van 42.000 arbeidsplaatsen voor de beroepsbevolking van de regio. Dat zal verder oplopen als er nog eens 33.000 nieuwe woningen worden gebouwd, terwijl de bedrijvigheid niet meegroeit.’

Reageer op dit artikel