nieuws

Veel bezwaren tegen plannen Brabants buitengebied

regios

De provincie Noord-Brabant is de afgelopen dagen bedolven onder een enorme berg bezwaarschriften tegen de reconstructieplannen voor het buitengebied.

Zij houdt er rekening mee dat het totale aantal uitkomt op ongeveer 3000. Een woordvoerder van de provincie heeft dat dinsdag gezegd. Veel bezwaren komen van individuele boeren die vinden dat ze teveel worden beperkt in hun bedrijfsvoering. Ook de milieubeweging heeft er moeite mee omdat de plannen niet ver genoeg zouden gaan. De reconstructieplannen zijn opgesteld om kwetsbare natuurgebieden zoveel mogelijk te beschermen. Dat betekent onder meer dat een aantal boerenbedrijven moet verkassen. De provincie moet nu de komende maanden hoorzittingen beleggen waarop de bezwaarmakers hun standpunt nog eens mondeling kunnen toelichten. Ondanks deze klus blijft het streven erop gericht dat Provinciale Staten de plannen volgend voorjaar vaststellen, aldus de zegsman. Volgens hem heeft gedeputeerde Rupp boos gereageerd op het grote aantal bezwaarschriften. ‘Veel bezwaren waren volgens hem al eerder in onderling overleg afgewezen. De bezwaarmakers komen daar desondanks nu opnieuw mee op de proppen’, aldus de woordvoerder.     

Reageer op dit artikel